Yatay Geçiş Başvuru Belgeleri

Yatay Geçiş Başvuru Belgeleri

•  12 Ağustos 2021 Perşembe

Üniversitemiz öğrencisi olup başka üniversitelere yatay geçiş başvurusu yapacak olan öğrencilerimiz için Yatay geçiş başvuru belgeleri:

1. Öğrenci Belgesi

(E-devlet üzerinden veya Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden e-imzalı olarak temin edilebilir)

2. Transkript Belgesi

3. Yatay Geçiş Durum Belgesi

(Disiplin durumu, kayıt dondurma durumu, hazırlık durumu gibi bilgilerin bulunduğu bu belge Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden temin edilebilir.)

4. Ders İçerikleri

(Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden temin edilebilir. Ders içerikleri üniversitelerin web sayfalarında mevcut olduğundan, üniversiteler bu belgeyi öğrencilerden talep etmemektedirler. Bu hususta tüm üniversiteler gerekli yazışmaları yapmış bulunmaktadırlar. Üniversitemiz de tüm üniversitelere bu hususta yazı göndermiş bulunmaktadır.)

Not : Yatay geçişinde sakınca olmadığına dair belge, üniversiteler tarafından bu belge yatay geçiş başvurularında değil, yatay geçişi kabul edilen öğrencinin kaydı esnasında istenmesi gereken bir belgedir. Yatay geçiş ile bir başka üniversiteye kayıt olacak olan öğrencilerimiz bu belgeyi ogrenci@gop.edu.tr adresine mail atarak talep edebilirler.