Uluslararası Öğrencilerimizin Mezuniyet İşlemleri

•  27 Nisan 2022 Çarşamba

Üniversitemiz programlarından mezun olmaya hak kazanan Uluslararası Öğrencilerimizin Diplomalarını almadan önce Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından geliştirilen “Türkiye Mezunları“ portalı üzerinden Türkiye Mezunları Bilgi Formunu doldurmaları gerekmektedir.

Uygulanacak adımlar aşağıda sıralanmıştır:

1. Türkiye Mezunları Bilgi Sistemi'ne kayıt için www.turkiyemezunlari.gov.tr  giriş yapınız

2. Siteye üye olunuz (Türkiye Bursları Bilgi Sistemi kullanıcıları sisteme aynı hesap bilgileri ile giriş yapabilirler.)

3. Profil bilgilerinizi doldurunuz (Eğitim yerinizi "Türkiye", Eğitim durumunuzu "Mezun" olarak giriniz)

4. Eğitim Bilgileri sayfasından "Bu bilgileri mezuniyet formu alabilmek için dolduruyorum." bölümünü işaretleyiniz ve "Mezuniyet Bilgi Formu Oluştur" ile formunuzu oluşturunuz.

5. İndirdiğiniz formun çıktısını alarak Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na teslim ediniz

Formu teslim etmeyen öğrencilerimizin mezuniyet işlemleri tamamlanamayacaktır.

Mezun olan öğrenci bilgisi İl Göç İdaresi Müdürlüğüne ve Mezuniyet Bilgi Formu ise Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'na resmi yazı ile bildirilir