2019-2020 Bahar Yarıyılı sonunda mezun olan öğrencilerimizin diploma işlemleri

2019-2020 Bahar Yarıyılı Mezuniyet işlemleri

İlişik Kesme İşlemi:

1. İlişik kesme sistem üzerinden online yapılacak,
    1. Tüm derslerini tamamlamış ve notları girilmiş öğrencinin mezuniyet işlemi Öğrenci işleri tarafından başlatılacak
    2. Kütüphane kontrolü sistem tarafından online yapılacak
    3. Öğrenci danışmanı sistem üzerinden kontrollerini yapıp onay verecek
    4. Harç birimi sistem üzerinden kontrollerini yapıp onay verecek
    5. Öğrenci mezun işlemi tamamlanacak ve mezuniyet bilgisi otomatik olarak e-devlete düşecek
    6. Diploma elektronik imza süreci başlayacak
    7. İmzalar tamamlandığında diploma basılıp teslim edilmek üzere hazır hale gelecek
  2. İlişik kesmede daha önce uygulanan Bölüm Başkanı, taşınır kontrol, erasmus, vb. birimler bu süreçte kullanılmayacak.

Diploma Teslimi;

1. Tokat ili dışında ikamet eden mezunlarımızın diplomaları bu yıla mahsus olmak üzere dilekçelerinde belirttikleri adrese posta ile gönderilecektir.

Bunun için mezun öğrencimizin yapması gereken;

1. Diplomasını hangi adrese istediğini belirten bir talep dilekçesi
  2. Öğrenci kimliğini posta ya da kargo ile üniversitemize göndermeleri gerekmektedir.

Postalar:

Tokat Merkezdeki Fakülte / Yüksekokul / Meslek Yüksekokulu için: Taşlıçiftlik Kampüsü Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

İlçe Yüksekokulu / Meslek Yüksekokulları için: İlçe Yüksekokulu / Meslek Yüksekokulları Öğrenci İşleri Birimlerine gönderilecektir.