Diğer üniversitelere Yatay Geçiş başvurusu yapacak olan öğrencilerimiz için belgeler
Yatay Geçiş Yöntemleri
Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, ÇiftAnadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına ilişkin Yönetmelik
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönerge
Merkezi Yerleştirme Puanı ile Yatay Geçiş (Ek Madde1) Uygulama Esasları 12.01.2015
C. Yatay Geçiş Sonrası
Öğrenci, yatay geçişle kabul edildiği üniversiteye kaydını yaptırır.
Yatay Geçiş ile kayıt olunan üniversite öğrencinin eski üniversitesine resmi yazı ile yatay geçiş durumunu bildirir ve dosya isteğinde bulunur.
Eski üniversite bu yazıya istinaden öğrencin ayrılışını yapar ve dosyasını yeni üniversiteye gönderir.
Böylece öğrenci artık yatay geçişle kayıt olduğu üniversitenin öğrencisi olur.
Ardından öğrenci yeni üniversitesine ders muafiyeti için başvurur. Bölüm kurulu veya ilgili komisyon toplanır. Öğrencinin önceki üniversitesinden aldığı dersleri ve içeriklerini inceler. Uygun içerikteki dersler için muafiyet işlemi yapar. Muafiyete göre sınıf intibakı yapılır. Buna göre muaf olunan ve alınması gereken dersler belirlenir.
Yeni üniversitesinde aktif yarıyıl için kayıt yenileme/ders kayıt günlerinde ders kaydını yapar ve aktif öğrenci statüsü elde eder.
Ardından E-Devlet sistemi üzerinden burs/kredi nakil işlemini yapabilir.
Yatay geçiş ile kayıt olan öğrencilerin yurt başvurusu ÖSS ile yerleşen öğrencilerin ilk yurt başvuru sonuçları açıklandıktan sonra yapılmaktadır.
Online Yatay Geçiş Başvuru Modülü Kullanım Kılavuzu